Lykkemønter og lykkeamuletter.

Udgivet: 2017-12-21 20:00:59
Kategorier Kærlighed

Lykkeamulet til dig selv eller til andre i gave.

Selv verdens mest kendte rigand, Joakim Von And, baserer hele sin rigdom på den, kineserne tror på vigtigheden og dens nærmest magiske kræfter, og selv i Danmark køber flere og flere dem for enten at vise deres kærlighed eller for at skabe en vis form for tryghed omkring deres lykke.

Hvad det er, vi taler om? – det er selvfølgelig en lykkemønt.

Mønterne findes inden for en lang række kulturer og har siden tidernes morgen været en fast bestanddel af menneskets tro på det overnaturlige og håbet om at kunne sikre sig selv mod ulykke og det onde.

Ofte betegnes de også som berøringsstykker og kan kurere sygdomme, bringe lykke eller på anden måde have indflydelse på et menneskes adfærd og liv. Effekten kommer dog ikke af sig selv, men som navnet antyder, via berøring. Ejeren af mønten skal derfor røre ved mønten, dette for eksempel ved at have den i lommen eller i en kæde om halsen. Uden denne berøring vil lykkeamuletten miste sin kraft.

Troen på amuletternes egenskaber varierer fra kultur til kultur og fra land til land. For eksempel tror mange på, at en mønt lavet i ens fødselsår skal bringe held, hvis man bærer den på sig.

I Japan er det kun en 5 Yen mønt, der kan bringe dig held, og som ofte lægges i en ny pung for at forsyne ejeren med rigdom.

I Østrig betyder en mønt fundet under kraftigt regnvejr udpræget held, fordi den er faldet ned fra Himlen, hvormed højere magter må holde hånden over dig.

Nogle steder placeres de i julebuddingen for at skabe lykke og velstand i fremtiden, mens andre tror på, at man, hvis man finder lykkemønten i en budding, får man ethvert ønske opfyldt.

Men en mønt er ikke bare en mønt. Nogle tror, at en mønt med hul i placeret i din pung vil sikre, at du aldrig vil mangle penge. Under fuldmåne skal du tage mønten ud af din pung og spytte på den for derefter at lægge den tilbage i pungen, på den måde sikrer du, at dit økonomiske held bevares.

De enestående mønter bringer ikke kun held, men kan også gøre dine nærmeste opmærksomme på, at du tænker på dem, og samtidig få dem til at tænke på dig, når de kigger på deres lykkemønt med personlige inskriptioner.

Lykkemønterne er gaven til din bedste ven, kæreste, dine børns bedsteforældre eller andre mennesker, som du vil fortælle betyder noget for dig. Kærligheden i mønten vil gøre dine elskede trygge og føle dem elskede, mens du er med til at sikre deres held og tro på lykkemøntens egenskaber.

Dermed kan lige præcis din mønt blive den, der hurtigt får rollen som lommemønt. Disse ligger fast i folks punge eller lommer for at skabe lykke og er blevet brugt af blandt andre den amerikanske præsident Theodore Rosevelt, der altid havde den samme antikke græske mønt i sin pung. Denne mønt må aldrig bruges og skal være af helt særlig betydning for dig, for at have den rigtige effekt.

Mønterne bringer derfor ikke kun held, men skaber også tryghed for dem, der bærer dem og bruges af langt flere, end du går og tror. 

Søde gaver til hele familien

Har du brug for lidt ekstra held i hverdagen, eller mangler du en sød og personlig gave til et familiemedlem eller en ven? Så kan du her på giggles.dk finde et stort udvalg af lykkemønter.

Herunder kan du finde vores mest populære mønter

Del med dine venner