Sjove kostumer til polterabend

Udgivet: 2018-02-10 06:48:10
Kategorier Fest og Udklædning

Sjove kostumer til brud eller brudgom

Hvorfor holder vi polterabend?

Man mener, at ordet polterabend, der på tysk deles op i polter – larm, brag – og abend – aften – oprindeligt stammer fra germansk, hvor det var et synonym for en fadæse. 

I den forbindelse forsøgte man at skræmme det onde i form af poltergejst væk ved at smadre lertøj, legetøj og andet tøj. 

Traditionen holdes i Tyskland i live ved at man smadrer porcelæn som et symbol på lykke ude foran det kommende ægtepars hjem. Sammen samler parret skårene op, hvilket symboliserer deres fremtidige sammenhold. 

I Danmark begyndte man at fejre polterabend i 1970’erne som en hyldest af det kommende ægteskab samt for at drille parret med alt det, de må gå glip af, når de indgår ægteskab.

Udklædning til Polterabend – et utal af muligheder

Hvad og hvor meget skal dine kammerater udsættes for, inden de skal giftes, når du sammen med resten af vennegruppen fejrer dem på deres polterabend? 

Mulighederne er mange og vidt forskellige; der er både mulighed for de lidt mere søde kostumer som en baby udklædning, et tylskørt eller skøre parykker, men der er også mange muligheder, når det kommer til frække og grænseoverskridende kostumer med for eksempel netundertrøjer, nøgendragter og SM kostumer.

Der findes næsten ikke grænser for, hvad venner udsætter hinanden for på deres sidste friaften inden ægteskabet indgås. Ofte trækkes den vordende brud eller brudgom gennem hele byen til diverse arrangementer og på forskellige barer i mere eller mindre flatterende kostumer. Alt sammen for at gøre opmærksom på, at vedkommende snart låses fast af ægteskabets rænker.

Ofte opstår der nærmest konkurrence om, hvem der kan arrangere den bedste og mest uforglemmelige polterabend – den, der vil blive snakket om i mange år frem, og som de andre vil forsøge at leve op til, når de skal arrangere andres og måske endda din egen polterabend. 

Dagen går nemlig ikke kun ud på at feste og fejre den kommende brud eller brudgom, men er også en god mulighed for at drille og prikke til den udkårne – blandt andet i form af grænseoverskridende eller skøre kostumer.

Polterabend skal både være sjov, grænseoverskridende, uforglemmelig, en anelse pinlig, tosset og måske endda rørende. Et rigtig godt element i dette kan være valget af kostume, ofte vil det være kostumet, som du udsætter dine venner for, der vil være nemt at huske efterfølgende, og som vil være en fast del af de mange anekdoter, som en polterabend gerne skal kaste af sig.

Her på giggles.dk kan du finde rigtig mange sjove og skøre kostumer til bruden eller brudgommen. Herunder har vi vist et par populære polterabend kostumer.

Del med dine venner